Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

На Прикарпатті судитимуть громадянина іноземної держави, який вводив в оману жінок та торгував кокаїном

 

 

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Івано-Франківська завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина іноземної держави за фактами шахрайства та торгівлі кокаїном (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 190, ч.ч. 1, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, іноземець  через створений ним у соціальній мережі Facebook фейковий аккаунт під час листування входив у довіру жінок і шляхом обману заволодівав їхніми грошовими коштами. У такий спосіб шахрай отримав 52 тис. грн.

Окрім того, встановлено, що обвинувачений  збував психотропну речовину (кокаїн) за ціною 100 доларів США за 1 г. Після реалізації 50 г кокаїну за 5000 доларів США його було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Тепер долю іноземця вирішуватиме суд.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Івано-Франківського РУП ГУНП в області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в області ДКП НП України та управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області ДБН НП України під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Нагадаємо: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 961