Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

Незаконне відчуження арештованого приміщення вартістю понад 21 млн грн – підозрюються реєстратор та посадова особа товариства

 

 

За процесуального керівництва окружної прокуратури м. Івано-Франківська державному реєстратору повідомлено про підозру у несанкціонованих змінах інформації, яка обробляється в автоматизованій системі (ч. 1, ч. 3 ст. 362 КК України), а посадовій особі товариства – у зловживанні повноваженнями (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Встановлено, що державний реєстратор однієї із сільських рад Рівненської області безпідставно змінив інформацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, неправомірно знявши арешт, накладений у рамках розслідування кримінального провадження на об’єкт нерухомого майна в центрі м. Івано-Франківська вартістю понад 21 млн грн.

У подальшому керівниця товариства, частиною статутного капіталу якого було зазначене приміщення,на підставі договору купівлі-продажу відчужила вказане майно іншій юридичній особі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Івано-Франківського РУП Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу працівників відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1713