Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

На Прикарпатті припинено діяльність нарколабораторії (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження припинено діяльність нарколабораторії (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Івано-Франківська облаштував в орендованому гаражному приміщенні лабораторію, в якій виготовляв «амфетамін». У подальшому психотропну речовину він збував двом мешканцям м. Яремче. Вказані особи реалізовували заборонений товар співробітникам розважальних та відпочинкових закладів туристично-розважального комплексу.

15 квітня 2021 року під час збуту чергової партії «амфетаміну» вагою близько 35 г за грошові кошти в сумі 18 тис. грн двох зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Проведено ряд обшуків, зокрема в так званій лабораторії, за місцем проживання затриманих, у їхніх авто. Під час слідчих дій вилучено обладнання для виготовлення наркотиків, ємності із залишками психотропної речовини, поліетиленові пакети із вмістом, ймовірно, «амфетаміну», хімічні реагенти, пляшки та каністри з рідиною, ваги, мобільні телефони, банківські карти, готівку, мінометну міну калібру 72 мм часів Другої світової війни.
 
  
 
 

Всі вилучені речовини направлені на експертне дослідження, за результатами якого буде кваліфіковано дії третього фігуранта.

Документування протиправної діяльності під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснювали співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в області спільно з працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю у Чернівецькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України, Головного управління Нацполіції в області та Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури



кількість переглядів: 1325