Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

Судитимуть організаторів викрадення та незаконного утримання людей у «реабілітаційних центрах»

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 13 учасників організованої групи за фактами незаконного позбавлення волі та викрадення людей, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 146 КК України).

За даними слідства, вказані громадяни впродовж 2017 - 2020 років систематично викрадали людей, незаконно їх позбавляли волі та насильно утримували у так званих «реабілітаційних центрах»  на території м. Івано-Франківська й Тисменицького району Івано-Франківської області, створюючи видимість надання допомоги і лікування від наркотичної та алкогольної залежності.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснювали працівники СУ ГУ Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1181