Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

150 тис. грн за повернення вилученого – затримано двох кіберполіцейських (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито двох інспекторів відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції НП України (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, старший лейтенант та капітан поліції вимагали від потерпілих у кримінальному провадженні за фактом шахрайства 150 тис. грн за повернення вилучених грошових коштів у сумі 900 тис. грн.

Після одержання неправомірної вигоди поліцейських затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
   

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Також перевіряється причетність інших працівників поліції до вчинення вказаного злочину.

Викриття корупційного злочину здійснювалося прокурорами спільно з 4 слідчим відділом (м. Івано-Франківськ) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Івано-Франківській області та працівниками Івано-Франківського управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
   

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1249