Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

На Прикарпатті обговорили додержання прав і свобод людини в місцях несвободи

    

07 квітня 2021 року начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Івано-Франківської обласної прокуратури Наталія Фільварок і начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації обласної прокуратури Володимир Галушка долучились до обговорення стану додержання прав і свобод людини в місцях несвободи у період надзвичайної ситуації, пов'язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в онлайн-форматі презентували співробітники регіонального представництва.

До обговорення були також залучені представники Головного управління Національної поліції в області, територіального управління ДСА в області, департаментів охорони здоров’я, соціальної політики, освіти, науки та молодіжної політики, служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області, Головного управління Держпродспоживслужби в області, обласної філії ДУ «Центр пробації», державних установ «Установа виконання покарань (№ 12)» та «Коломийська виправна колонія (№ 41)», а також громадськості.

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмила Непийвода зупинилась на порушеннях прав людини в місцях несвободи, про які йдеться в доповіді, а також на рекомендаціях, наданих за результатами моніторингових візитів державним органам влади для усунення виявлених прорахунків.

Представники обласної прокуратури наголосили на важливості конструктивної співпраці всіх профільних установ та відомств задля забезпечення належних умов тримання в’язнів та надання їм необхідної медичної допомоги в установах виконання покарань. Вони зауважили, що спалах небезпечної хвороби в ізольованому середовищі, ускладнений процесом його локалізації, може спричинити її стрімке поширення й подальше розповсюдження. Саме тому всі профільні структури повинні вживати заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 серед осіб, які перебувають у місцях несвободи, а також персоналу, що контактує з ними.

Учасники заходу прослухали та обговорили й ряд інших питань стосовно виконання заходів для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та узгодили ряд спільних дій.

 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1206