Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2021

На Прикарпатті викрито групу осіб, яка упродовж двох років учиняла злочини на території області (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури чотирьом раніше судимим чоловікам повідомлено про підозру в учиненні крадіжок, поєднаних із проникненням у житло, умисному знищенні чужого майна та незаконному заволодінні транспортним засобом, скоєними групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 289 КК України), та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Встановлено, що чоловіки вчинили ряд злочинів на території області. Зокрема, в березні 2019 року проникли до гаражного приміщення мешканця одного із населених пунктів Надвірнянського району та викрали транспортний засіб. У 2020 році зловмисники незаконно проникли до домоволодіння мешканця цього ж населеного пункту та протиправно заволоділи золотими прикрасами потерпілого.

У місті Надвірна чоловіки вчинили ряд підпалів – зокрема, двох торгових закладів, будівлі однієї з державних установ району та автомобіля.

Наразі правоохоронці перевіряють їх причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень на території області.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1310