Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2021

Постачання наркотиків до Івано-Франківського СІЗО – організатору та учасникам організованої групи оголошено підозру

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури організатору організованої групи повідомлено про підозру у встановленні злочинного впливу та незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 307 КК України), а 5 її учасникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у місця позбавлення волі (ч. 3 ст. 307 КК України).

Встановлено, що двоє арештантів організували канал постачання наркотиків до ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань (№ 12)», залучивши до протиправної діяльності ще двох ув’язнених та двох раніше судимих осіб. Останні доставляли заборонені речовини до виправної установи. Для передачі пакунків використовували так званий метод «затягування». Отримані наркотичні засоби та психотропні речовини арештанти розповсюджували серед ув’язнених.

Викрито фігурантів у жовтні 2020 року під час передачі чергової партії наркотиків. Тоді ж двох співучасників, які доставляли заборонені речовини, було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та  здійснюється слідчими СУ ГУНП в області за оперативного супроводу УСР ДСР в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1378