Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2020

Прокуратура Прикарпаття залучилася до обговорення питання щодо дотримання прав засуджених у місцях несвободи (ФОТО)

 

 

Учора, 10 грудня, начальник відділу обласної прокуратури Володимир Галушка взяв участь у круглому столі на тему «Дотримання прав і свобод людини при виконанні кримінальних покарань». Захід організовано ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області з нагоди Міжнародного дня прав людини.

У розмові також взяли участь начальник філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук, регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмила Непийвода, регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини Світлана Дем’янчук та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Євчук.

Учасники заходу обговорили стан дотримання прав людини в установах виконання покарань області, особливості надання безоплатної правової допомоги засудженим, стан дотримання права обвинуваченого на участь у складанні досудової доповіді.

«Забезпечення прав і свобод людини та громадянина, практична їх реалізація свідчать про рівень демократичного розвитку держави та суспільства.

Особливої уваги потребує дотримання конституційних прав громадян у місцях несвободи, своєчасне виявлення та усунення порушень прав людини, а також умов, що їм сприяють. Усвідомлюючи це, органи прокуратури вживають рішучі заходи, спрямовані на забезпечення належних умов тримання, медичного обслуговування в’язнів та недопущення приниження їх людської гідності, а наша взаємодія з іншими державними інституціями й надалі буде спрямовуватися на вдосконалення механізмів реагування на порушення закону в місцях несвободи», – наголосив Володимир Галушка.

У підсумку дискусії сторони намітили план спільних заходів з метою запобігання порушенням прав людини в установах виконання покарань області.

Довідково: 10 грудня – Міжнародний день прав людини, який відзначається у зв’язку із прийняттям Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Захист прав людей у місцях несвободи – один із важливих напрямів роботи органів прокуратури.
 
 

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1452