Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Прикарпатські правоохоронці викрили в м. Івано-Франківську «ботоферму» (ФОТО)

 

 

Івано-Франківською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами учинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Івано-Франківська, використовуючи сім-картки українських і закордонних мобільних операторів та телекомунікаційне обладнання, через спеціалізований інтернет-сайт за грошову винагороду надавав клієнтам можливість оренди віртуальних телефонних номерів. Анонімні телефонні номери, в свою чергу, дозволяли замовникам створювати необмежену кількість фейкових профілів у соцмережах, які використовували для незаконного впливу на громадську думку, поширення недостовірної та деструктивної інформації.

Під час обшуку вилучено два VoIP шлюзи, сім USB-модемів, сім мобільних терміналів, понад тисячу сім-карток, комп’ютер, блокноти з чорновими записами.

Досудове розслідування триває. Планується призначення експертиз вилученого обладнання.

Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками УСБУ області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.


Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1218