Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2020

Водія, який у стані алкогольного сп’яніння на смерть збив пішохода, засудили до 4 років 6 місяців позбавлення волі та позбавили права керувати транспортними засобами на 3 роки

 

 

Івано-Франківською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом порушення водієм правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що в грудні 2019 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керуючи автомобілем із наявною технічною невідповідністю стану шин, установлених на передній осі, неправильно оцінив дорожню обстановку, проявив неуважність, унаслідок чого вчинив наїзд на пішохода, який рухався в попутному напрямку. У результаті ДТП потерпілий отримав численні тілесні ушкодження, від яких помер у медичному закладі.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, призначено покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі та позбавлено права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1800