Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за участю посадовців, які заволоділи бюджетними коштами

 

 

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох приватних підприємців, сільського голови одного з населених пунктів Галицького району, інженера технічного нагляду та фізичної особи, які, діючи за попередньою змовою групою осіб, шляхом підробки офіційних документів заволоділи бюджетними коштами в сумі близько 580 тис. грн. Гроші були виділені для здійснення природоохоронних заходів на території однієї із сільських рад на Прикарпатті.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

На стадії досудового розслідування стосовно фігурантів застосовано запобіжні заходи у вигляді застави на суму понад 1 млн грн та домашнього арешту, а на їх майно накладено арешт.

Заходи щодо викриття протиправної діяльності проводились УСБУ в області спільно з ГУ НП в області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2328