Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

На Прикарпатті завершено спеціальне досудове розслідування стосовно учасника терористичних організацій

 

 

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом участі та сприяння діяльності терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений у період із квітня 2014 року, перебуваючи на різних «посадах», у тому числі «командира відділення батареї управління вогнем» у терористичній організації «ЛНР», віддавав накази щодо проведення обстрілів українських позицій із використанням стрілецької зброї та гранатометів, здійснював налаштування технічних пристроїв для артилерійської розвідки, вербував сторонніх осіб до лав «ЛНР» та «ДНР», учиняв інші протиправні дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності України.

Оскільки обвинувачений переховується від органів досудового розслідування на непідконтрольній Україні території, обвинувальний акт щодо нього направлено до суду в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

Вказаному громадянину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1759