Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Під процесуальним керівництвом прокуратури області викрито чергову організовану групу, членів якої підозрюють в налагодженні незаконного грального бізнесу (ФОТО)

 

 

 

Прокуратурою Івано-Франківської області спільно з УСБУ в області та працівниками ВПК в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України за участю детективів СУ ГУНП в області викрито чергову організовану групу, яка підозрюється у незаконному наданні послуг у сфері грального бізнесу з використанням шкідливого програмного забезпечення.

Досудовим розслідуванням установлено, що у вересні 2018 року раніше судимий за зайняття гральним бізнесом громадянин, діючи з корисливих мотивів, створив та очолив стійку організовану групу. В одному із районних центрів області зловмисники налаштували діяльність трьох ігрових залів, де систематично, в цілодобовому режимі та без вихідних, через мережу Інтернет із використанням персональних комп’ютерів із відповідним шкідливим програмним забезпеченням надавали послуги у сфері грального бізнесу. В ході здійснення протиправної діяльності як адміністратори закладу залучалися сторонні особи, які не були обізнаними зі злочинними намірами організаторів.
 

В ході санкціонованих  обшуків у приміщеннях гральних закладів та за місцем проживання причетних осіб вилучено понад 50 одиниць техніки, мобільні телефони, чорнові записи (бухгалтерію) та грошові кошти.

Наразі організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру у зайнятті гральним бізнесом та створенні з метою використання, а також розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 361-1 КК України).
 

Слідство у зазначеному кримінальному провадженні триває, встановлюються всі обставини вчинення правопорушення.

Довідково. У випадках наявності інформації про діяльність незаконних гральних закладів просимо невідкладно інформувати прокуратуру Івано-Франківської області, звертаючись за номерами: (0342) 75-11-59, 097-65-81-037.
 

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2043