Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Прокуратура передала до суду справу щодо трьох членів організованої групи та двох співучасників, які організували на території області нарколабораторії та наркопритони

                            

Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої групи та двох осіб, які не входили до числа учасників організованої групи, за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 313, ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України, зокрема організації та утримання місця для незаконного виготовлення психотропних речовин з корисливих мотивів; незаконного виготовлення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин; незаконного придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин в особливо великих розмірах; незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту психотропних речовин, учиненого повторно за попередньою змовою групою осіб у великих та особливо великих розмірах.
 

Досудовим розслідуванням установлено, що впродовж 2018 року на території Івано-Франківської області організована група у складі трьох осіб та двох осіб, які не входили до організованої групи, облаштувала дві наркотичні лабораторії та два наркопритони, в яких виготовляла та зберігала наркотичні засоби і психотропні речовини. Виготовлені наркотичні засоби та психотропні речовини учасники організованої групи збували та розповсюджували серед молоді Івано-Франківської області.
 

В ході досудового розслідування вилучено наркотичну речовину – марихуану в розмірі 10,54 г, психотропні речовини амфетаміну в розмірі  88,62 г, метилендіоксіметамфетаміну (МДМА - екстезі) у кількості 15 таблеток та прекурсорів у кількості 193,63 г, що відноситься до особливо великих розмірів. 
 

Наразі всіх учасників злочинного угрупування затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
 

 За вчинення вказаних злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.
 


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області
 

кількість переглядів: 1819