Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

Керівник Івано-Франківської місцевої прокуратури провів спільну координаційну нараду керівників правоохоронних органів м. Івано-Франківська

                

06 березня 2019 року Івано-Франківською місцевою прокуратурою проведено спільну координаційну нараду керівників правоохоронних органів м. Івано-Франківська щодо стану боротьби зі злочинністю та протидії корупції правоохоронними органами міста Івано-Франківська за 2018 рік.
 

Обговоривши стан організації діяльності правоохоронних органів міста щодо боротьби зі злочинністю та корупцією, спільна нарада відзначає, що вжитими правоохоронними органами організаційними і координаційними заходами вдалося ефективно протидіяти злочинності та її окремим проявам, які мали визначальний вплив на її негативну динаміку у минулому році.
 

Протягом 2018 року обліковано 2418 кримінальних правопорушень, що на 11,5% менше ніж у 2017 році. Відповідно на 16% знизився рівень злочинності на 10 тис. населення, який становить 93,9 кримінальних правопорушення.
 

Крім того, на 7,9% зменшилася кількість облікованих тяжких кримінальних правопорушень, на 26,6% - злочинів середньої тяжкості та на 11,9% – злочинів невеликої тяжкості.
 

У минулому році майже на чверть (-22,8%) менше обліковано злочинів проти життя і здоров`я, частка яких становить 5,9% і залишається найнижчою в області (12,3%).
 

Підвищення правосвідомості громадян та належна координація зусиль правоохоронних органів міста, сприяли подальшому зниженню кількості корисливих злочинів (-9%), питома вага яких залишається на рівні 53%.
 

Насамперед це пов’язано із зменшенням удвічі кількості вчинених крадіжок (-19,1%), у тому числі – кількості викрадень чужого майна, поєднаних з проникненням до житла чи іншого володіння особи (на 4,6%).
 

Підвищення активності правоохоронців у минулому році призвела до значного зростання (майже втричі) кількості виявлених фактів привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
 

Завдяки вжитим правоохоронцями у минулому році превентивним заходам, вдалося продовжити тенденцію до зниження кількості злочинів проти безпеки руху та експлуатації, в тому числі дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками.
 

На нараді також розглянуто проблемі питання  та проаналізовано шляхи їх усунення. Зокрема, щодо росту кількості грабежів, незаконного заволодіння транспортними засобами та рецидивів злочинів. Актуальними також є активізація зусиль для викриття правопорушень у сфері господарської  діяльності, бюджетній та земельній сфері, а також незаконного зайняття гральним бізнесом.



Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1599