Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

Прокуратура відкрила кримінальне провадження відносно службових осіб ТзОВ «Леополіс-Маркет», які постачали неякісне м’ясо у виправну колонію

                         

30 січня 2019 року відділом нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області із залученням спеціалістів Головного управління Держспоживслужби в Івано-Франківській області проведено перевірку в Державній установі «Коломийська виправна колонія  № 41» з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав ув’язнених і засуджених на належне харчування. Здійснено  відбір  зразків  м’яса  курячого  замороженого, які направлено для дослідження в Івано-Франківську регіональну державну лабораторію при ГУ Держспоживслужби в області.
 

За результатами проведених досліджень (експертний висновок від 06.02.2019 та повторний  від 13.02.2019)  встановлено, що куряче м’ясо виробництва ТзОВ «Леополіс-Маркет» не відповідає вимогам ДСТУ 3143:2013 по мікробіологічних показниках.
 

З метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням ув’язнених та засуджених Державної установи «Коломийська виправна   колонія   № 41»,  прокуратурою   Івано-Франківської області внесено відомості  до  Єдиного  реєстру  досудових розслідувань  стосовно  службових  осіб   ТзОВ  «Леополіс-Маркет»  за  ч. 1 ст. 325 («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням») КК України.
 
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2155