Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2019

Розкрито привласнення бюджетних коштів на суму понад 6 млн грн.

     

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо службових осіб, підозрюваних у привласненні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та у службовому підробленні, тобто у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Розслідуванням установлено, що у відповідності до доручення уряду Івано-Франківській ОДА було делеговано зведення дванадцяти фортифікаційних споруд на сході України.

З метою зміцнення обороноздатності держави на території Донецької області за виділені бюджетні кошти, тендерним комітетом  Департаменту будівництва та архітектури Івано-Франківської ОДА було визначено генерального підрядника  з будівництва інженерних споруд, взводних опорних пунктів у Донецькій області.

У зв’язку із необхідністю виконання будівельних робіт у стислі строки, були укладені договори субпідряду з приватними підприємствами Івано-Франківської області.

Однак керівники вказаних підприємств, маючи на меті привласнити бюджетні кошти в особливо великих розмірах, з метою створення видимості виконання будівельних робіт, склали завідомо неправдиві офіційні документи про виконання будівельних робіт власними силами, в той час коли будівельні роботи по зведенню інженерних споруд у Донецькій області виконані іншими особами.

В такий спосіб службові особи привласнили бюджетні кошти, виділені на будівництво фортифікаційних споруд, в особливо великих розмірах на суму понад 6 млн грн.

03 січня 2019 року керівникові одного із підприємств повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області   

кількість переглядів: 1693