Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

За клопотанням прокуратури всіх шістьох уродженців Донецької області, які на Прикарпатті організували «реабілітаційний центр», взято під варту

                                                

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництва у кримінальному провадженні, відкритому за фактом утримання людей проти їх волі з корисливих мотивів, а саме для трудової експлуатації.
 

Встановлено, що 6 уродженців Донецької області організували у Коломийському районі так званий реабілітаційний центр, у якому впродовж тривалого часу утримували більше 30 людей. Як повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Фреїшин, людей до центру поміщали їх родичі з метою лікування від алкогольної та наркотичної залежності та платили за це кошти в сумі від 1 500 грн до 5 000 грн у місяць. Однак, «пацієнтів» не лікували, а примушували до фізичної праці.
 

На даний час зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 149 КК України, та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 

За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2430