Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2018

Питання попередження та протидії кримінальним правопорушенням у сфері енергоефективності та енергозбереження перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Івано-Франківської області

                          

Раціональне використання палива та енергії є основною ціллю державної політики у сфері  енергоефективності та енергозбереження.
 

Зростання вартості природного газу, підвищення комунальних тарифів та тенденції до їхнього подальшого збільшення вимагають від державних органів системного підходу щодо енергозбереження, у тому числі жорсткого контролю фінансової діяльності компаній-постачальників, щоб уникнути шахрайства та крадіжок.
 

З метою підвищення ефективності та активізації діяльності правоохоронних органів щодо протидії злочинам у вказаній сфері, прокуратурою області упродовж останніх двох років вжито певних заходів організаційного характеру. Зокрема, проведено три спільні координаційні наради керівників правоохоронних органів Івано-Франківської області, за результатами яких звернуто увагу та розроблено комплекс заходів, спрямованих на недопущення розкрадання бюджетних коштів, у тому числі у сфері енергозбереження та законності встановлення тарифів.
 

Вжиті заходи дали певні результати. Упродовж 2017-2018 років вдалось викрити та розслідувати ряд актуальних кримінальних правопорушень у вказаній  сфері.
 

На Прикарпатті під процесуальним керівництвом прокуратури впродовж останніх двох років завершено розслідування та скеровано до суду 6 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях щодо службових осіб підприємств, що надають послуги у сфері постачання теплової енергії та комунальних підприємств області, які умисно завищили тарифи на постачання теплової енергії та незаконно отримали з бюджету близько 1,5 млн грн.
 

З метою відшкодування завданих збитків, прокуратурою заявлено  позовні заяви. Судовий розгляд у кримінальних провадженнях триває.
 

Питання попередження та протидії кримінальним правопорушенням у даній сфері перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області, робота на вказаному напрямку триває.
 


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1793