Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури і другого з фігурантів справи про зґвалтування неповнолітньої взято під варту

                                 

Коломийською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом зґвалтування неповнолітньої.

 
Нагадаємо, що 07.05.2018, близько10.30 год, двоє чоловіків 1982 та 1975 року народження, діючи умисно за попередньою змовою, із погрозою застосування фізичного насильства, використовуючи безпорадний стан потерпілої через її юний вік, вступили із неповнолітньою 2002 року народження у статеві зносини природним способом усупереч її волі.

 
10 травня 2018 року щодо одного зі зловмисників, якому  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 («Зґвалтування») Кримінального кодексу України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

Другому фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 («Розбещення неповнолітніх») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 

Прокуратура категорично не погодилася із рішенням суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та подала апеляцію.
 

Завдяки принциповій позиції прокуратури, 23.05.2018, ухвалою Апеляційного суду Івано-Франківської області щодо вказаного зловмисника було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.



Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1953