Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2018

Прокурор області Олександр Стратюк зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (ФОТО)

                              

У середу, 18 квітня, прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Драґаном Ґаґовічем та Джорджіо Зельковічем.
 
 

Під час зустрічі сторони обговорили криміногенну ситуацію в області за 2017 рік та перший квартал 2018 року, вплив реформ у правоохоронних та судових органах на роботу органів прокуратури, а також співпрацю правоохоронців із прокуратурою.
 
 

Прокурор області повідомив спостерігачам, що на Прикарпатті загалом покращилась криміногенна ситуація. «З початку року зареєстровано на 6,4 % менше злочинів, ніж за аналогічний період у 2017 році», – зазначив Олександр Стратюк.
 
 
 
Як проблему керівник регіональної прокуратури визначив колізії у Кримінальному процесуальному кодексі України, які перешкоджають здобуттю доказової бази. Однак, незважаючи на всі проблеми, прокуратура якісно виконує функції, покладені на неї законодавством, та злагоджено співпрацює з іншими правоохоронними органами, наслідком чого є багато позитивних результатів щодо виявлення та розкриття правопорушень.
 

Серед іншого працівників місії ОБСЄ цікавило також міжнародне співробітництво та труднощі, які виникають на даному напрямку.
 

«На сьогодні потребує покращення співпраця із Сполученим Королівством Великої Британією та Північної Ірландії, а також Ізраїлем, ряд міжнародно-правових доручень перебувають на виконанні в цих країнах уже роками», – зазначив прокурор області.
 
 

На завершення зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю щодо обміну інформацією.
 

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 3912