Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2012

Органами прокуратури області захищено трудові права громадян

  

Проведеною  прокуратурою Верховинського району в січні поточного року перевіркою на державному підприємстві "Верховинське лісове господарство"  встановлено, що керівником  підприємства  упродовж 2010 року, січня – серпня 2011 року  встановлювались працівникам посадові оклади та тарифні ставки в нижчому розмірі, ніж передбачено законодавством. Внаслідок допущених порушень  працівникам підприємства  не донараховано та не виплачено 368 тис. грн. заробітної плати.
На  усунення вказаних порушень  прокурором Верховинського району директору ДП "Верховинське лісове господарство" внесено подання, на виконання якого підприємством уже донараховано та виплачено працівникам  140 тис. грн.
Прокурором Рогатинського району в січні 2012 року внесено подання Рогатинському міському голові про усунення порушень законодавства про працю з вимогою вжити заходів щодо виплати заборгованості по заробітній платі  працівникам комунального підприємства «Рогатин-Водоканал» в сумі 354,6 тис. грн., яка виникла ще в 2011 році.
Перевіркою встановлено, що міською радою не вживалися заходи щодо покращення фінансового стану комунального підприємства, зокрема,  підприємству не перераховано компенсацію за різницю в тарифах на житлово-комунальні послуги більше 500 тис. грн., внаслідок чого утворилася заборгованість по заробітній платі.  
 
Прес-служба прокуратури області
 

кількість переглядів: 74662