Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2017

Олександр Стратюк: «Прокуратура якісно виконує покладені на неї функції»

У понеділок, 24 квітня, прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Драґаном Ґаґовічем та Лукою Коста.
 
Під час зустрічі сторони обговорили криміногенну ситуацію в області, вплив реформ у правоохоронних та судових органах на роботу органів прокуратури , а також співпрацю правоохоронців з прокуратурою.

Прокурор області повідомив спостерігачам, що на Прикарпатті на 22 % зменшилась кількість правопорушень. «З початку року зареєстровано понад 2500 кримінальних правопорушень, значно менше вчинено особливо тяжких правопорушень, - зазначив Олександр Стратюк, - в порівнянні з минулим роком, це на 65 % менше або 54 проти 155».

Керівник прокуратури також позитивно охарактеризував реформу органів прокуратури,  відзначивши при цьому, що в порівнянні з правоохоронною та судовою системами, в прокуратурі найкраща ситуація. Як проблему Олександр Стратюк визначив кадрову ситуацію у цих відомствах. «Якщо в поліції велика кількість вакантних місць, а суди наполовину недоукомплектовані, то в органах прокуратури такої проблеми нема. На сьогодні в нас пройшло два етапи реформи, за результатами якої  відбулося швидке перезавантаження роботи, пройшли конкурси та кадрові зміни місцевих прокуратурах. Вперше на посадах працюють люди, які були зовнішніми кандидатами на конкурсах. Прокуратура виконує якісно функції, покладені на неї законодавством», - підкреслив прокурор області.

Крім того, Олександр Стратюк відзначив злагоджену співпрацю із іншими правоохороними органами, яка дала багато результатів щодо виявлення та розкриття правопорушень.

Серед іншого працівників місії ОБСЄ цікавило також міжнародне співробітництво та труднощі, які виникають на даному напрямку.
«На сьогодні в області розслідуємо 104 кримінальні провадження, які прийшли з інших країн. Левова частка – це за фактами використання підроблених документів на території інших держав. Потребує покращення співпраця із Великобританією та Ізраїлем, ряд міжнародно-правових доручень перебувають на виконанні в цих країнах вже роками», - зазначив прокурор області.
На завершення зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю щодо обміну інформацією.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області
 

кількість переглядів: 2320