Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2016

Юрій Луценко: "Я хочу, щоб Івано-Франківська область відчула, що система змінюється"

Генпрокурор України Юрій ЛУЦЕНКО особисто представив нового керівника прокуратури Прикарпаття. Ним став старший радник юстиції Олександр СТРАТЮК, який досі працював на посаді заступника прокурора Харківської області.

Виступаючи перед працівниками прокуратури, представниками місцевої влади та громадськими активістами, Юрій Луценко наголосив, що не може сказати нічого позитивного про діяльність правоохоронної системи  Івано-Франківщини. Генеральний прокурор підкреслив, що криміногенна ситуація є надзвичайно складною, в області на четверть збільшились крадіжки, на 80 відсотків збільшилась кількість розбійних нападів. За його .словами, "в області безкарно діє банда, яка чомусь, поки усі були на Майдані, а потім герої пішли на фронт, вдягла камуфляж і вирішила, що вона може заправляти областю, може рекетувати державну службу " і саме тому "керівником прокуратури призначається людина, яка тут немає жодних зв'язків". Генпрокурор також наголосив на одній із головних проблем краю -незаконній вирубці лісу, назвавши її "Рівненською схемою бурштину".
Столичний візитер одразу поставив ряд завдань працівникам підлеглого відомства: очищення прокуратури області має відбутись протягом місяця, а за два тижні прокурор області повинен сформувати свою команду, вимагав результату "ловлі великої риби", на який сподівається уже у вересні та наголошував на інтересах та проблемах людей.
 Пан Луценко додав, що Олександр Стратюк проводитиме регулярний особистий прийом громадян та висловив побажання, щоб "Івано-Франківська область відчула, що система змінюється".
Разом з Генпрокурором на Прикарпаття прибув керівник робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ, що відповідає за очищення прокуратури від корумпованих кадрів Петро ШКУТЯК. В його присутності Юрій Луценко нагадав про необхідність якнайшвидшої публікації декларацій доброчесності як на офіційному веб-порталі Генеральної прокуратури, так і на сайті прокуратури Івано-Франківської області. Олександр Стратюк коротко розповів присутнім свою біографію, зазначив, що будинків і автомобілів не має. І вже в понеділок, 18 липня, провів перший прийом громадян.
Галина БРУХАЛЬ
Івано-Франківська область
Голос України
 http://www.golos.com.ua/news/35964
 

кількість переглядів: 1721