Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2017

Прокурор області Олександр Стратюк взяв участь у семінарі щодо захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні (ФОТО)

   

У п’ятницю,  22 вересня 2017 року, на базі Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ відбувся навчальний семінар на тему «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності».
 

У семінарі взяли участь представники органів прокуратур, Національної поліції, судів, органів влади,  громадських організацій та  журналісти. Учасники представляли Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку та Хмельницьку області.
 

Тренерами-лекторами виступили експерти Ради Європи, представники Генеральної прокуратури, українські медіа-юристи, викладачі Національної академії внутрішніх справ та медіа-експерти спеціалізованих громадських організацій.
 

Прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк зазначив, що свобода засобів масової інформації є основною складовою свободи слова, а особливо тепер, в умовах військових дій. «Враховуючи надзвичайно великий запит на інформацію, на вільне слово, питання захисту діяльності журналістів на сьогодні є дуже актуальним. На плечі журналістів випала доля брати участь у гібридній війні з Росією, оскільки інформаційна складова в цій боротьбі надзвичайно велика. Тому важко переоцінити роль журналіста, зважаючи на форми та методи російської пропаганди»,- підкреслив Олександр Стратюк.
Разом з цим прокурор області звернув увагу на статистичні дані щодо кримінальних проваджень за фактами перешкоджання діяльності журналістів, які свідчать про те, що сьогодні ця професія є небезпечною.

 
Загалом, під час семінару учасники мали можливість підвищити свою обізнаність щодо змін у кримінальному та кримінально-процесуальному законодавстві та вдосконалити навички застосування законодавства щодо захисту професійної діяльності журналістів в Україні, а також ознайомитися із міжнародними стандартами забезпечення свободи слова.
 


Представникам засобів масової інформації розповіли про важливість налагодження ефективних комунікаційних механізмів із працівниками правоохоронних органів.


Організували захід Адміністрація Президента України, Генеральна прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Національна академія внутрішніх справ, проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи суспільного мовлення в Україні», а також ГО «Інститут масової інформації».

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2020