Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

У Косові судитимуть лісника, через недбалість якого зрубано деревини на понад 140 тис. грн

На території увіреного під його охорону лісництва допущено незаконну рубку понад 30 хвойних дерев.

Косівським відділом прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) КК України стосовно майстра лісу.
Установлено, що майстер лісу, будучи службовою особою неналежно виконував покладені на нього обов’язки щодо збереження ввіреної йому території лісових угідь. Так, він своєчасно не виявляв і не припиняв незаконні порубки дерев, не встановлював осіб, які скоїли ці рубки, не вживав заходів для збереження самовільно зрубаної деревини і встановлення місця її знаходження та вилучення, а також не вживав заходів для обліку самовільно зрубаних дерев і документального оформлення правопорушень у сфері лісового господарства.
Внаслідок такої недбалості, на території лісництва допущено незаконну рубку понад 30 хвойних дерев, чим заподіяно збитки на більш ніж 140 тис. грн.
Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт розглядатиме по суті суд.
За вказане правопорушення йому загрожує штраф від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області
 

кількість переглядів: 1884