Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2017

На Прикарпатті взяли під варту зловмисника, який за один день тричі повідомляв про замінування громадських місць

   

За клопотанням органів досудового розслідування обрано запобіжний захід щодо 19-річного жителя Калуського району , який тричі повідомляв про замінування у місті Калуш.

Так, зловмисник 29.09.2017 о 16:16 год зателефонував до поліції та повідомив про те, що на одній із вулиць міста біля автобусної зупинки знаходиться сумка з 4-ма кг тротилу ( тротил – хімічна речовина, реактив, потужний вибуховий матеріал), яка через годину вибухне.

В ході обстеження вибухотехніками та слідчо-оперативною групою території, вказаної «мінером» території, жодних вибухових пристроїв не виявлено. 

Однак через 55 хв чоловік знову повідомив, що відбудеться вибух, але вже в іншому місці. І цього разу спецслужби, обстеживши місце події, не знайшли вибухівки.

У третьому дзвінку він указав, що 4 кг тротилу вибухнуть у місці скупчення дітей. Проте й це повідомлення виявилось неправдивим.

Загалом для перевірки зазначеної інформації були задіяні вибухотехніки, експерти-криміналісти з використанням службової собаки, співробітники пожежно-рятувальної частини, відділу газового господарства та обленерго, служби з надзвичайних ситуацій та служби безпеки України.

Того ж дня правоохоронці встановили особу «мінера» та розшукали його. Як з’ясувалось, він уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Правопорушника 1.10.2017 взяли під варту за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України.

Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Калуська місцева прокуратура.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2215