Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2017

У прокуратурі області проаналізували стан злочинності серед неповнолітніх та визначили заходи для попередження правопорушень


У нараді взяли участь перший заступник прокурора області Володимир Торованин, заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, керівники місцевих прокуратур та представники правоохоронних органів.
 

 
За ініціативою прокуратури Івано-Франківської області відбулась спільна нарада щодо дотримання законодавства у сфері ювенальної юстиції, протидії злочинності та попередження правопорушень серед неповнолітніх, додержання їх конституційних прав у кримінальному провадженні.
 
Під час зустрічі учасники проаналізували злочинність серед неповнолітніх та розробили спільні заходи для покращення системи профілактики правопорушень.

Зокрема, йшлося про те, що в окремих районах області спостерігається ріст злочинів, вчинених дітьми. Так, збільшилась кількість таких правопорушень у Богородчанському, Городенківському, Надвірнянському та Тисменицькому районах, а найбільший ріст допущено у м. Коломиї.


Дітьми спільно із дорослими організаторами скоєно 15 кримінальних правопорушень, ще 16 злочинів вчинено підлітками, які раніше вчиняли злочини. Найпоширенішими серед правопорушень залишаються крадіжки, а 90% кримінальних правопорушень скоєно учнями навчальних закладів.
 
 
У зв’язку з такою ситуацією, уповноваженим органам поліції, пробації та служб державної системи профілактики було вказано на необхідність вжиття додаткових заходів профілактики правопорушень серед дітей.


    Крім того, на нараді звернуто увагу на захист майнових прав дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення їх житлом, оформлення права власності на майно тощо.
 
 За результатами наради учасники розробили спільні заходи, спрямовані на профілактику правопорушень серед дітей, захист їх прав та  недопущення  порушень у кримінальному провадженні.
 
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2674