Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2017

Прокуратура області обвинувачує службовця у розтраті державного майна в особливо великих розмірах

      

Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо керуючого санацією одного з  відкритих акціонерних товариств Івано-Франківської області. Службовець, який тривалий час перебував у розшуку, обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна товариства шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191  КК України (замах на вчинення розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).
Як повідомив начальник відділу прокуратури Івано-Франківської області Юрій Фреїшин,  вказана особа  упродовж 2013-2014 років допустила вивезення металобрухту з державного підприємства на суму 5 млн грн.  При цьому кошти від реалізації на рахунки державного підприємства не поступали.
Крім того, зловмисник вчинив замах на розтрату майна, здійснивши спробу вивезення в лютому 2014 року з території цього підприємства понад  230 тонн металобрухту чорних та кольорових металів вартістю 443 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області 

кількість переглядів: 2004