Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2017

На Прикарпатті повідомлено про підозру посадовій особі Держкомзему, через зловживання якої роздано землі Карпатського НПП вартістю понад 6 млн грн

  

 Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо директора державного підприємства, яка також є начальником одного з відділів Держкомзему.
     Установлено, що вказана посадова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, у березні 2010 року видала і підписала державні акти на право власності на 12 земельних ділянок загальною площею 3,67 га, які перебували в постійному користуванні Карпатського національного природного парку .
На підставі цього орган місцевого самоврядування своїм рішенням затвердив проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність.
Такими діями державним інтересам завдано збитки на 6 млн 85 тис грн.
Крім того, всупереч інтересам служби та з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, в листопаді 2013 року вона уклала та підписала фіктивний договір із приватним підприємцем, за яким державним підприємством перераховано 60 тис. грн за неіснуючий товар. В подальшому, щоб приховати свої злочинні дії, достовірно знаючи, що цей товар на державне підприємство не надійшов, видала неправдиві документи щодо отримання та використання цих матеріалів і списала їх.
Наразі їй повідомлено про підозру за ч.ч.1,2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2573