Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2016

За реагування прокуратури Івано-Франківської області скасовано незаконні вироки щодо 38 осіб

     

З початку року за апеляціями прокурорів органів прокуратури Івано-Франківської  області з підстав неправильного застосування законодавства про кримінальну відповідальність, порушень вимог кримінального процесуального закону, невідповідності призначеного покарання за ступеню тяжкості кримінального правопорушення скасовано та змінено незаконні судові рішення щодо 38 осіб.
Зокрема, скасовано вироки суду першої інстанції відносно 22 осіб, яким, за апеляціями прокурорів, призначено більш суворе покарання.
Так, вироком Галицького суду за скоєння ряду крадіжок та грабежу 4 особам призначено покарання не пов’язане із позбавленням волі . Не погодившись із цим рішенням суду, прокурор вніс апеляцію, за результатом розгляду якої всіх цих правопорушників засуджено до реальної міри покарання ( від одного до трьох років позбавлення волі).
Також Апеляційним судом розглянуто апеляцію прокуратури на вирок Косівського районного суду щодо місцевого жителя за незаконне зберігання зброї та порушення громадського порядку в стані алкогольного сп’яніння в результаті стрільби. Цьому  правопорушнику призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2381