Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2016

Екс-посадовці Прикарпаття порушують антикорупційне законодавство

  

Правоохоронними органами області виявляються непоодинокі факти вчинення колишніми посадовцями органів місцевого самоврядування адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією.
Так, з початку року правоохоронними органами області скеровано до суду сім протоколів про вчинення правопорушень, передбачених ч.1 ст.172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Йдеться про те, що екс-посадовці, всупереч вимогам антикорупційного законодавства, своєчасно не подали  декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.
За такі правопорушення встановлено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Слід зазначити, що за умисне неподання та подання завідомо недостовірних відомостей  в декларації передбачено кримінальнку відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2839