Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2015

За збут понад 10 тисяч підроблених євро судитимуть двох братів з Болехова

  

Прокуратурою Івано-Франківської області затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти щодо двох мешканців м.Болехів, котрі збували підроблену іноземну валюту.
Як повідомлялось, на початку липня прокуратура області спільно з міліцією викрила та затримала на «гарячому» злочинну групу при збуті майже 10 тисяч підробленої іноземної валюти.
Встановлено, що двоє братів з метою отримання незаконного прибутку збували підроблену валюту в Івано-Франківську. Так, один із зловмисників придбав на території іншої держави та ввіз в Україну фальшиві євро, які,  в подальшому, збував зі своїм братом.
 В ході проведення негласних слідчих дій зафіксовано три епізоди злочинної діяльності на загальну суму 10 тис 450 євро.
Обвинувальний акт щодо них скеровано до суду за ч.2,3 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України.
Довідково:
ч.2 ст. 199 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна;
ч.3 ст.199 КК України – позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області
 

кількість переглядів: 1924