Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2014

За втручання прокуратури відшкодовано понад півмільйона гривень за самовільні рубки дерев в лісах Івано-Франківщини

  

Органами прокуратури Івано-Франківської області в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері охорони лісових ресурсів впродовж поточного року розпочато 26 кримінальних проваджень, з яких 18 - скеровано до суду, до відповідальності притягнуто 324 посадових осіб, в тому числі 264 органів державного контролю, відшкодовано 200 тис  грн.
Так, прокурорські перевірки засвідчили непоодинокі факти незаконної вирубки лісу на території Верховинського, Косівського, Долинського, Надвірнянського та Рогатинського районів.
Окрім того, із зареєстрованих кримінальних проваджень – 9 за фактами зловживань та недбалого виконання своїх службових обов’язків працівниками державної лісової охорони та посадовими особами підприємств системи КП «Івано-Франківськоблагроліс», збитки по яких складають 1млн 389 тис. грн..
Для відшкодування заподіяних державі збитків органами прокуратури області в суди заявлено  29 позовів на суму 1,5 млн грн, з яких судами задоволено  - 15 на суму 533 тис грн, реально стягнуто 368 тис грн.

кількість переглядів: 2791