Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2013

За ласий шмат «Вовчинецьких гір» мешканець Івано-Франківська постав перед судом

Прокуратурою міста Івано-Франківська направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця обласного центру, який самовільно захопив земельну ділянку природо-заповідного фонду.

Прокурорською перевіркою встановлено, що упродовж двох років франківець використовував півгектара землі на межі двох приміських сіл. Дану ділянку чоловік отримав  для ведення особистого селянського господарства за рахунок запасу земель Підлузької сільської ради. Однак, містянину відведеної площі виявилося замало, і він вирішив зайняти майже стільки ж самовільно. Чоловік переніс межі та розширив своє господарство, прихвативши землю природно-заповідного фонду – «Вовчинецькі гори».
На загарбаній природоохоронній території підприємливий «хазяїн» поставив шатро та влаштовував гучні дискотеки, які заважали спокою мешканців.
Такими неправомірними діями чоловік заподіяв шкоду територіальній громаді в сумі 225,5 тисяч гривень. За даним фактом завершено досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого  ч.2 ст.197-1КК України (самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні).
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою міста Івано-Франківська скеровано до суду.
Триває судове слідство.

кількість переглядів: 2426