Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2017

За касаційною скаргою прокуратури Івано-Франківської області скасовано виправдувальний вирок за державну зраду та перешкоджання діяльності Збройних сил України

Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01.06.2017 задоволено касаційну скаргу прокуратури Івано-Франківської області на вирок суду першої інстанції та ухвалу апеляційного суду у кримінальному провадженні щодо жителя області.

   Йдеться про скасування  виправдувального вироку у кримінальному провадженні за ч.1 ст.111(державна зрада) та ч.1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України) КК України щодо 51-річного блогера Коцаби Р.

   Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України кримінальне провадження направлено на новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

    Нагадаємо, що в січні 2015 року зазначений прикарпатець оприлюднив відеозвернення до Президента України, в якому закликав українців відмовлятися від служби у Збройних силах України.

    У травні 2016 року Івано-Франківський суд призначив йому 3,5 роки позбавлення волі, а вже у липні ухвалою Апеляційного суду Івано-Франківської області його визнано невинним.

Непогодившись з цими рішеннями судів, прокуратура подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України.
         Повний текст ухвали буде проголошено 07.06.2017.

 Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1871