Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2017

На Прикарпатті прокуратура викрила зловживання при закупівлі за бюджетні кошти медобладнання вартістю понад 4 млн грн

   Прокуратурою Івано-Франківської області під час здійснення представницьких повноважень встановлено, що службові особи департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації при проведенні у 2015 році державних закупівель, усупереч вимогам законодавства, закупили медичне обладнання за завищеними цінами.

    Так, службовці, зловживаючи своїм становищем, діючи умисно в інтересах приватних юридичних осіб, за відсутності поданих кваліфікаційних критеріїв об’єкту закупки та невідповідності пропозицій конкурсних торгів умов поданої документації, допустили останніх до участі у тендері та визнали  їх переможцями.

    Таким чином, за завищеними цінами закуплено рентгенохірургічна агіографічна система, хірургічний мікроскоп та шейверна система для ринохірургії.

    Крім цього, службовці безпідставно перерахували кошти за послугу з монтажу обладнання, яке й досі не змонтовано.

    Внаслідок таких протиправних дій державним інтересам спричинено збитки на більш ніж 4 млн грн.

    За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 ( зловживання владою або службовим становищем) КК України.

    Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


    Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2377